Skip to main content

RONSE

Kinderdagverblijf

Wenst u meer informatie i.v.m. kinderdagverblijf

Sinds 1 januari 2018 organiseert Sint-Vincentius vzw de Groepsopvang Sprookjesbos in Ronse.

Kind & Gezin vergunt 72 plaatsen voor de dagelijkse opvang van kinderen van 0 maand tot de schoolgaande leeftijd ( of maximum 36 maanden). Groepsopvang ‘Sprookjesbos’ heeft 4 leefgroepen: 2 babygroepen voor kinderen tot 18 maanden en 2 peutergroepen voor kinderen vanaf 18 maanden.

Elke dag voorziet het team van kinderbegeleiders een gevarieerd aanbod aan spel en activiteiten, om de kinderen zoveel mogelijk ontwikkelingskansen te bieden, steeds met aandacht voor de eigenheid van elk kind, hun ritme, interesses en gewoontes.

In onze eigen warme keuken wordt dagelijks verse en gevarieerde maaltijden bereid waarbij we rekening houden met de allergieën en intoleranties van de kinderen.

In de prijs is inbegrepen alle maaltijden, drank bij de maaltijden, koffie in de namiddag en onbeperkt water op de kamer, verzorging, incontinentiemateriaal, gebruik en onderhoud van bedlinnen, animatieactiviteiten

Het Sprookjesbos is elke weekdag open van 6u30 tot 18u30, behalve op feestdagen.

Jaarlijkse sluiting: 2 weken tijdens de zomervakantie en tussen Kerstmis en Nieuwjaar. (link jaarkalender)

Opvang reserveren = opvang betalen.

Je betaalt voor elke dag dat je opvang voor jouw zoon of dochter vraagt. Elk nieuw kalenderjaar heb je de gelegenheid om buiten de collectieve sluitingsdagen nog 2 weken gezinsvakantie op te nemen waarvoor je geen opvangprestatie betaalt.

Op basis van jullie opvangplan (afhankelijk van het aantal dagen per week en de opvangperiode) ontvang je per jaar een aantal respijtdagen (tot maximum 20 per jaar). Deze dagen hoef je niet te betalen.

Wat kost een dag in de opvang?

Het Sprookjesbos biedt inkomensgerelateerde opvang aan, dat wil zeggen dat de dagprijs afhankelijk is van jouw inkomen en jouw gezinssamenstelling. Hiervoor is een registratie nodig op de website van Kind & Gezin. We helpen je graag verder.

Bovenop het dagtarief betaal je een forfait van 1,38€ voor luiers, verzorgingsproducten, afvalverwerking, koortswerend middel en verzorgingsproducten.

Tot het bedrag van 11,20€ per dag per kind kan je de opvangkosten (niet de vergoedingen) fiscaal inbrengen in jouw aangifte van het volgende jaar. Je ontvangt hiervoor jaarlijks een attest.

Voor de start zijn er 2 verplichte wenmomenten:

  • 1e samen met mama en/of papa om 9u ’s morgens op afspraak: kennismaking van de begeleiders met het gezin en met de gewoontes van het kind en van de groep
  • 2e een 1e halve dag in de opvang (max 5 uren) op afspraak: er wordt een start- en eindmoment afgesproken

Als ouder ben je vrij om extra wenmomenten aan te vragen.

Wat breng jezelf mee naar de opvang?

Reservekledij, flesjes en poeder- of moedermelk (zolang dit nodig is) en het heen- en weerschriftje (dat je bij de start ontvangt).

Wens je een aanvraag te doen? Je vindt hier (link) het aanmeldingsformulier.

Je mag ons ook steeds contacteren voor een rondleiding en wat extra uitleg.

U kan ons ook weervinden op facebook :

Contactgegevens Het Sprookjesbos

Oscar Delghuststraat 58, 9600 Ronse

T : 055 21 65 55

sprookjesbos.Ronse@ zorggroepeclips.be

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie i.v.m. kinderdagverblijf?

Wil u vrijblijvend meer informatie?

Of wenst u gecontacteerd te worden?

Vul het contactformulier in en wij nemen spoedig met u contact op.